5de Solidariteitsbrunch

78946533_1332070636980805_6617886811714748416_oOns netwerk ter ondersteuning van Vluchtelingen organiseert voor de 5de keer een grote solidariteitsbrunch voor vluchtelingen tijdens de feestdagen: een feestelijk en gemoedelijk evenement waar burgers van her en der elkaar kunnen ontmoeten.

De laatste jaren hebben burgers zich ongelooflijk veel ingezet voor hulp aan vluchtelingen. Deze solidariteit manifesteert zich op grote schaal en staat lijnrecht op de repressieve maatregelen van de regering en de verdeeldheid die gezaaid wordt.

Grenzen worden verzet en een echte tegenbeweging gevormd dankzij de vele solidariteitsacties die een waardig alternatief bieden, en nadenken over concrete en realistische oplossingen tegen een politiek die we niet wensen.

Onze brunch kadert binnen deze grotere solidariteitsbeweging en steunt een waardig en humaan politiek alternatief.

Migratie is van alle tijden, maar het zijn structurele oorzaken die de stijging in geforceerde migratie veroorzaken. Het is daarom juist tegen deze oorzaken: oorlogen, noord-zuid ongelijkheden en de klimaatopwarming, dat we moeten vechten en niet tegen degene die ervoor vluchten.

Er zal muziek zijn, activiteiten voor kinderen, en een groot buffet voorbereid door de vele vrijwilligers (waarvoor dank).

Praktische info:

– Waar ? De Markten, 5 oude graanmarkt, 1000 Brussel (metro Beurs).
– Wanneer ? Zondag 12/01/2020 van 10u30 tot 14u30.
– Vrije bijdrage, gratis voor vluchtelingen en mensen zonder papieren.

Handje helpen?
– Als je wil meehelpen aan de organisatie van de brunch zoals bv. een maaltijd voorbereiden, contacteer dan Catherine (catherine.benne@gmail.com 0477 53 35 48).
– Deel het evenement op Facebook;
– Om terplaatse te helpen of een affiche te plakken, schrijf je hier in :
Link naar de inschrijving

De winsten zullen dienen voor ons ontbijt dat we elke vrijdagochtend bieden aan vluchtelingen die wachten aan de dienst Vreemdelingenzaken.

Als je meer wil geweten komen over onze organisatie Vriendschap Zonder Grenzen (vrijwilligersnetwerk ter ondersteuning van vluchtelingen opgericht door militanten van de PVDA) : vriendschapzondergrenzen.be

Artikel met foto’s en video’s van de voorbije jaren :
Link naar de foto’s en video’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s