Mooi succes van onze brunch voor de solidariteit met de vluchtelingen

Bedankt aan de 250 deelnemers die deelnamen aan de 5de éditie van onze brunch voor de solidariteit met de vluchtelingen. Deze brunch werd mogelijk gemaakt dankzij ons netwerk www.vriendschapzondergrenzen.be. En ook bedankt aan onze 50 vrijwilligers die zich hebben uitgesloofd om er een fantastisch feest van te maken.

Jaar na jaar, toont de actualiteit ons dat de solidariteit belangrijk blijft.
Een week geleden kondigde de minister De Block aan dat de toegang tot de opvangcentra zal geweigerd worden voor verschillende groepen kandidaat vluchtelingen. Een illegale maatregel die er vooral voor moet zorgen dat de vluchtelingen als ‘profiteurs’ worden afgeschilderd: De Block, de zelfde minister die ook in de budgetten knipt van de gezondheidszorg en jaagt op de zieken …. .
Twee weken geleden, is het de minister Jambon die loog door te zeggen dat vluchtelingen een huis konden kopen dankzij al het kindergeld dat ze krijgen: Op het zelfde moment dat deze regering het kindergeld voor heel de bevolking wilt verlagen … .

Het discour om te verdelen is duidelijk goed ingeburgerd: ‘ Je moet kiezen tussen het recht voor vluchtelingen en recht van de Belgen’. Dus, de zelfde ministers die bezig zijn met het afbreken van onze sociale zekerheid (pensioenen, mutualiteit, enz) – om een steeds grotere winst te garanderen voor een kleine minderheid van grote aandeelouders – wil ons doen geloven dat de vijand de vluchtelingen zijn.

Wij, wij tonen hen dat de solidariteit een zaak is van iedereen, dat onze strijd in het belang is van de hele bevolking, dat we ons moeten verenigen om de rechten van iedereen te verdedigen, want het is op deze manier dat onze sociale en democratische rechten werden behaald !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s