Steunactie voor vluchtelingen in tijden van Corona

Vriendschap zonder grenzen heeft project gelanceerd om verschillende collectieven van mensen zonder papieren in Brussel te ondersteunen door hen te voorzien van voeding en andere inkopen. De Corona crisis maakt dat hun situatie nu nog precairder is als ervoor. Dit door de promiscuïteit, de erbarmelijke woonsituatie, maar ook het feit dat veel van hen hun inkomen uit de informele economie verloren zijn.

We hebben met onze actie al twee colectieven van mensen zonder papieren in Brussel geholpen:
-Het collectief « La Voix des Sans-Papiers » die een gebouw in Molenbeek bezetten vroegen ons om de 30 vrijwilligers die voeding enz hadden gekocht te bedanken.q
-Deze week hebben we de families van het collectief « Rocking Squat » (45 mensen zonder papieren waaronder kinderen). Dit keer hebben 35 vrijwilligers inkopen gedaan om zo deze gezinnen te bevoorraden
In het gebouw dat door het collectief bezet wordt woont ook onze vriend Mounir Tahri, syndicaal militant. Hij woont er werkt er al 15 jaar. Nochtans is hij, zoals 100.000 andere werkers, zonder papieren, en dus ook in de feiten zonder rechten. Bijvoorbeeld zijn vorige werknemer le Foyer van Anderlecht (sociale woningen), heeft hem gedurende 4 maanden niet betaald … . 2 jaar geleden, is Mounir zelf 4 maanden vastgehouden in een gesloten centrum, nadat de politie was binnen gevallen in een cultureel centrum. Het is dankzij de mobilisatie dat hij terug is vrij gekomen. Mounir blijft vechten omdat de rechten van mensen zonder papieren en andere werkers wordt gerespecteerd en voor een regularisatie.
https://amitiesansfrontieres.be/2018/02/15/portrait-de-mounir-militant-syndical-enferme-suite-a-loperation-policiere-chez-globe-aroma/

Wilt u ook Helpen:
U sont in Bussel en bu hebt tijd en ruimte om een handje te helpen.
Neem dan contact op met ons : Barbara 0489 14 96 96 gambino.barbara@gmail.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s