Actie: een vredes boom voor vrede en solidariteit

Vandaag internationale dag van de vluchtelingen. 80 miloen mensen op de vlucht. Een verdubbeling in 10 jaar tijd. De meeste vluchtelingen uit Syrie, midden oosten, Afghanistan. En nu net beslist België 4 F16 en 95 soldaten te sturen naar die landen. 
Met Amitié Sans Frontières / Vriendschap Zonder Grenzen tekenden we op het Beursplein de boom van vrede en solidariteit. 

Ook hier leven vluchtelingen, in overvolle opvangcentra, maar ook op straat. Het is hoog nodig dat zij hier een waardige opvang kunnen vinden, zeker in deze moeilijke coronatijd. Die opvang en dit recht op asiel moet worden hersteld en genormaliseerd.
Maar er zijn ook momenten van hoop. Aya Noneh, Palestijns Syrisch meisje zingt Bella Ciao . Zij bouwt hier met haar mama haar toekomst op. Palastro en Hussain Yusufi, uit Afghanistan, worden met gans hun familie omringd door de inwoners van het dorp, in Grez Doiceau,. Zij zullen het halen, het recht om hier te blijven, ondanks het zoveelste negatieve antwoord.  

Maar ook mensen zonder papieren mogen we niet vergeten. Zij werken met ons, hun kinderen gaan naar school, zij zorgen voor anderen, maar krijgen geen gezicht.
Kinderen tekenen hun boodschap op de grond. Wij schrijven samen : elk leven telt, every life matter. 

Dank aan Fabienne Pennewaert voor de foto’s


Dank ook aan Ba Gueladio voor het samen zingen, dank voor de gedichten van Serge Noël en Milady Renoir. Dank voor de mooie fotoos vanFabienne Pennewaert. Dank voor de vredesboom van Mouhamad Ba
En wie tijdens de komende vakantieweken wil helpen, elke vrijdag voor de voedselbedeling bij de vluchtelingen die zonder opvang overblijven, aarzel niet ons te contacteren. We hebben jullie nodig.

Dank voor de gedichten van Serge Noël en Milady Renoir
Dank voor de vredesboom van Mouhamad Ba
Aya Noneh, Palestijns Syrisch meisje zingt Bella Ciao
Dank ook aan Ba Gueladio voor het samen zingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s